De Autismevriendelijkheidsprijs 2016 voor organisaties is toegekend aan Zwemschool Breda, vanwege hun inclusieve benadering van zwemles. ALLE kinderen zijn bij deze zwemschool welkom in de zwemlessen, en de lessen worden afgestemd op verschillende manieren van leren. Want, zo meldt de zwemschool op haar website: ‘ieder kind is uniek en moet uniek kunnen zijn én blijven’.

Zwemschool Breda is genomineerd door een moeder die ons schreef: “ook voor kinderen met autisme wordt bekeken of ze kunnen deelnemen in een ‘normale’ groep van 7 à 8 kinderen of dat een kleinere groep nodig is. Per kind wordt gekeken waar de positieve kracht zit en waar nog aan gewerkt moet worden. Ook voor kinderen die beelddenker zijn of ADHD hebben, hebben ze oplossingen. Ze zien geen obstakels, maar uitdagingen en blijven in gesprek met de ouders over progressie, maar ook over stagnatie. En ze doen dit erg goed! Een PLUIM voor de zwemjuffen!”

Meer informatie over zwemschool Breda: www.zwemschoolbreda.nl

IMG_9874

1 Reactie

  1. Hier word ik zo blij van. Er moet meer aandacht uitgaan naar inclusive zwemlessen. De taferelen die men vaak ziet in zwembaden zijn niet voor de poes. Introverte kinderen kunnen vaak moeilijk trekken mee en dan is passende begeleiding (of op z’n minst aandacht voor deze kinderen) een must. Zo hoeft een uitje naar een subtropisch zwembad niet meer geval zijn een waar kinderen tegenop kijken maar veeleer een vermakelijk avontuur.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment